Lilypie 1st Birthday Ticker

This content is password protected. To view it please enter your password below:

hari khamis lepas, which is on 6/11/2008, hubby was on leave. So we decided to take our reference letter from klinik kita. patotnye dtg masa weekend tu tp since it was a weekday, usually there wont be too many people in the clinic. so off we go, buat check up sket2 sbb pagi tu, masa subuh, sakit perut ya amat. angin dah terbuku agaknya. senak gile kat kwsn bwh perut n ari2. nk bediri betul pn susah. tp it didnt last long la..for just about an hour camtu. check2, baby smue ok alhamdulillah. wat urine test pun okay, so bukanlah sbb urine infection. doc kasi ubat angin. and hari tu jugak kena cucuk utk kancing gigi.

Di kesempatan hubby tgh cuti on weekdays ni, decided to go to vision college. yang leh scan baby 3D tu. charge die rm60 and die kasi skali CD. dalam CD tu ada gamba2 and video skali. awal2 tu die tanye, dah tau ke gender baby? so mmg tak tau lagi, die pun scan la , die kata ada jalur tgh ke camne ntah, so die kata it’s most probably a girl. ni gambo die scan gender tu. sy tak paham sgt la tapi..

natasha_1

ehe time peknen ni, smue benda la rajin nak buat. cthnya, blaja menjahit la. tibe2 la plak minat nak belaja menjahit. sebelum ni punye la tak suke bab2 menjahit ni. bile citer kt orang, smue mesti cakap. “ni mesti baby girl ni..”πŸ˜› ehe we’ll see, we’ll see..tak kesah la apa2 gender pun, just pray that he/she will come out as a healthy baby and qurratul3ain for us and ad-deen. aameen..

okay, below are some of the pictures and videos..

natasha_4

yg ni, nampak separuh je muka baby dgn tangan die sebelah..org yg scan tu ckp, yg itam2 kt sebelah kiri tu, dinding rahim, die tgh duduk dkt dgn dinding rahim..tu yg tertutup sket tu..ehe nampak cam die tengah gelak2..

natasha_7

natasha_12

yg ni, nampak penuh muka baby..tembam kan?

natasha_16

ni nampak lg jelas mata, hidung n mulut baby..comel je..

natasha_19

tgh gelak kat ape tu baby?πŸ™‚

natasha_21

alololo die tgh senyumπŸ™‚

natasha_22

natasha_23

natasha_24

and ni video baby..

harini gi klinik kita utk buat pre natal check-up. arini dah masuk minggu yg ke 27 dah alhamdulillah. baby semua sihat alhamdulillah. in fact, doc siap kata, “baby awak ni semangat ni.” ehe mana taknya, ukuran badan semua dah macam 7 bulan and berat die dah 1.2kgπŸ˜€ tekejut jugak since semua orang cakap perut kecik, or tak nampak pun perut..ehe alhamdulillah lega dengar, baby is doing very well sebenanya. baby pun active je gerak2 ms scan. ms scan td, die dok tekepit, so tak dpt tau gender dia. baby main nyorok2πŸ˜€ position dia masa tu mengadap ke tulang belakang. so muka pun tak nampak..ehe mmg betul2 nk buat suprise niπŸ™‚

cuma tu la masa doc tanye, dah decide besalin kat mana? huhu kami ni masih rileks2 lg tak decide. since kitorg tak decide lg masa tu, kitorg kena dtg balik ke klinik lg 2 weeks sbb doc nk kasi GL..buat masa ni insyaAllah plannye nk gi ampang puteri je la..hopefully takde ape2 complication n dipermudahkan segala-galanya…Aameen ya Rabbal 3aalameen


Pregnancy Week by Week

Lilypie Expecting a baby Ticker

pregnant

calendar

September 2016
M T W T F S S
« Mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930